Söndag och vad passar inte bättre då än en lång härlig frukost eller kanske en brunch. Tipsar om dessa goda belgiska våfflor. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och en högre form än vanliga våfflor. Jag använder ett våffeljärn från Tefal som jag är super nöjd med.
Ingredienser: 
(8-10 st) 
200 g smält smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.

Separera äggulorna från vitorna.

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke.

Tillsätt mjölk och äggulor och rör till en jämn smet.

Rör ner det smälta avsvalnade smöret.

Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten.

Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn.

Servera med tillexempel färska bär, chokladsås, glass eller en klick grädde.

Ha en bra dag!