Regn, grått och blåsigt värre MEN perfekt bakväder ju... 😉
Bakade en god mazarinkaka igår, den är dessutom glutenfri. Dekorerade med lavendelblommor som är ätbara, så smart sätt at ta tillvara på naturens tillgångar. 
 Ingredienser: 
150 g rumsvarmt smör 
300 g mandelmassa 
3 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
2 ägg
 
Glasyr
4-5 dl florsocker
ett par msk vatten
 
Gös så här: 
  • Smörj en form med löstagbar kant, jag använde mig utan en låg pajform 28 cm i diamater, (använder ni en mindre form som blir högre så får ni förlänga gräddningstiden)  och sätt på ugnen på 175 grader.
  • Lägg smör i en bunke, riv ner mandelmassan och tillsätt de övriga ingredienserna och vispa samman till en slät smet.
  • Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter beroende på formens storlek, kolla med sticka så den är klar. låt kallna. 
  • Rör ihop florsocker och vatten och häll glasyren över kakan och låt den stå i kylen så den stelnar. 
  • Dekorera sedan kakan om ni önskar med tex lavendelblommor eller violer. 
Visste ni förresten att det finns en hel del av det som växer i våra trädgårdar som faktiskt är ätbara och perfekt att dekorera med. Här kommer några exempel:
  • Lavendel
  • Fläder
  • Syren
  • Krasse
  • Ringblomma
  • Gurkört
  • Viol
  • Zucchiniblomma
  • Solros
  • Gräslöksblomma
  • Rosblad
Hoppas ni alla har en fin måndag! 💕