Regn, grått och blåsigt värre MEN perfekt bakväder ju... 😉
Bakade en god mazarinkaka igår, den är dessutom glutenfri. Dekorerade med lavendelblommor som är ätbara, så smart sätt at ta tillvara på naturens tillgångar.

150 g rumsvarmt smör
300 g mandelmassa
3 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
Glasyr
4-5 dl florsocker
ett par msk vatten
Gös så här:
- Smörj en form med löstagbar kant, jag använde mig utan en låg pajform 28 cm i diamater, (använder ni en mindre form som blir högre så får ni förlänga gräddningstiden) och sätt på ugnen på 175 grader.
- Lägg smör i en bunke, riv ner mandelmassan och tillsätt de övriga ingredienserna och vispa samman till en slät smet.
- Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter beroende på formens storlek, kolla med sticka så den är klar. låt kallna.
- Rör ihop florsocker och vatten och häll glasyren över kakan och låt den stå i kylen så den stelnar.
- Dekorera sedan kakan om ni önskar med tex lavendelblommor eller violer.

Visste ni förresten att det finns en hel del av det som växer i våra trädgårdar som faktiskt är ätbara och perfekt att dekorera med. Här kommer några exempel:
- Lavendel
- Fläder
- Syren
- Krasse
- Ringblomma
- Gurkört
- Viol
- Zucchiniblomma
- Solros
- Gräslöksblomma
- Rosblad
Hoppas ni alla har en fin måndag! 💕