För ett tag sedan gjorde jag dessa kakor som jag sedan levererade till min svägerska som inte tål gluten, en uppskattad present. Här kommer receptet ifall ni vill testa.

Ingedienser:
(ca 20-24 st)
125 g smör (rumsvarmt)
3/4 dl strösocker
3/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl marsanpulver
2 1/2 dl potatismjöl
Hallonsylt till fyllniingen
Maräng:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl vatten
Gör så här:
Vispa ihop smör och socker.
Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner det i smörblandningen. Blanda ihop till en deg och låt stå i kylen ca 20 minuter.
Rulla ut degen till två längder och dela i mindre bitar. Rulla varje bit till en boll och placera dem i småbrödsformar som ställts på en plåt.
Gör en grop i mitten på varje kaka och klicka i hallonsylt i gropen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna och gör under tiden marängen.
Gör marängen genom att vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten tills den når 121 grader. Häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen. Vispa tills marängen svalnat. Spritsa på marängen på kakorna och bränn av med en brännare.
Önskar er en bra dag!