För ett tag sedan gjorde jag dessa kakor som jag sedan levererade till min svägerska som inte tål gluten, en uppskattad present. Här kommer receptet ifall ni vill testa. 
Ingedienser: 
(ca 20-24 st)
125 g smör (rumsvarmt)
3/4 dl strösocker
3/4 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
3/4 dl marsanpulver
2 1/2 dl potatismjöl
 
Hallonsylt till fyllniingen
 
Maräng:
2 äggvitor 
1 1/4 dl strösocker 
1/4 dl vatten 
 
Gör så här: 
 
Vispa ihop smör och socker.
Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner det i smörblandningen. Blanda ihop till en deg och låt stå i kylen ca 20 minuter. 
Rulla ut degen till två längder och dela i mindre bitar. Rulla varje bit till en boll och placera dem i småbrödsformar som ställts på en plåt. 
Gör en grop i mitten på varje kaka och klicka i hallonsylt i gropen. 
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. 
 
Låt kakorna svalna och gör under tiden marängen.
 
Gör marängen genom att vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten tills den når 121 grader. Häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen. Vispa tills marängen svalnat. Spritsa på marängen på kakorna och bränn av med en brännare. 
 
Önskar er en bra dag!