Denna saffransrulltårta med saffranssmörkräm och hallon blev så god och perfekt till adventsfikat nu i morgon.

Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 paket saffran
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
Smörkräm:
200 g smör (rumsvarmt)
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 paket saffran
Ca 150 g frysta hallon
Gör så här:
Tina hallonen.
Sätt på ugnen på 250 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i smeten, tillsätt sedan vattnet.
Bred ut smeten på plåten till ett jämnt lager.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Strö över lite strösocker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Tips - om kakan inte släpper så pensla pappret med lite kallt vatten. Låt kakan svalna.
Gör smörkrämen genom att vispa upp smöret med saffranet och sikta ner florsocker och vaniljsocker och vispa samman. Blanda i äggulorna.
När rulltårtsbotten svalnat helt, bred ut smörkrämen och strö över hallonen och rulla försiktigt ihop den.
Önskar er en fortsatt fin lördag, nu ska jag fortsätta med pyntandet här hemma!