Hittade en trött spetskål i kylen som jag gav lite nytt liv i form utav stuvad spetskål, så gott! Perfekt när man kan ta vara på matvaror så där, viktigt att försöka minska matsvinnet.
 
Använder mig ofta av spetskål istället för vitkål då jag tycker spetskålen är lite mildare i smaken och mjukare i konsistensen. 
Ingredienser: 
( 2 portioner )
200 g spetskål
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Smör att steka i
 
Gör så här: 
Skölj och dela spetskålen i mindre bitar och stek det lätt utan att ta färg i en stekpanna.
Strö över mjölet och blanda om och tillsätt grädden. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 10-15 minuter, krydda med salt och peppar och smaka av. 
Blir stuvningen för tjock så späd med lite mjölk eller vatten.
 
Passar super bra som tillbehör till köttfärsbiffar, kyckling, stekt kort, lax m.m.