Har haft en liten ofrivillig paus från bloggen, livet kom emellan... men nu har jag fått lite tid i köket, bak- och matlagningsterapi är det bästa för att tänka på annat 🤗 
 
Vi hade ett litet coronasäkert firande utomhus i veckan och till det hade jag bakat dessa kanelsnurror.
Ingredienser: 
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk socker 
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllningen: 
1/2 dl socker 
1/2 msk kanel
 
Ägg 
Pärlsocker 
 
Gör så här: 
- Sätt ugnen på 200 grader. 
- Blanda samman mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt därefter smöret som delats i mindre bitar samt vattnet och blanda samman till en deg. 
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla degen till en rektangel. 
- Strö över socker och kanel och rulla ihop som en rulltårta.
- Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
- Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter så de får fin färg. 
 
Önskar er en fin, fin lördag!