I helgen gjorde jag naan bröd till en indisk rätt. Så gott bröd och enkelt att göra. Degen ska bara jäsa en gång och man steker brödet i stekpannan. 
Ingredienser: 
(8-9 st) 
1 paket torrjäst
8 dl vetemjöl
3 dl vatten (fingervarmt, 37 grader) 
1 tsk salt 
2 msk olja 
2 tsk honung 
1 tsk malen koriander 
1 ägg 
 
Topping: 
Smör
Färska örter, tex persilja och koriander
Ev pressad vitlök 
 
Gör så här: 
Blanda torrjästen med lite utav mjölet och blanda i vattnet. 
Tillsätt nästa allt resterande mjöl men spara ca 1 - 11/2 dl till utbakningen. Tillsätt även salt, olja, honung, koriander och ägg och blanda ihop till en smidig deg. 
Låt degen jäst i ca 1 timme under bakduk. 
När degen jäst klart så lägg den på ett bakbord och dela den i 8-9 lika stora delar. Knåda varje del och forma till bullar. 
Kavla varje del till platta, runda bröd. 
Stek dem i stekpannan i smör på medelvärme så de får fin färg, ca 3 min på varje sida. 
Pensla dem sedan med smält smör som blandats med tex hackade färska örter och/eller pressad vitlök och flingsalt. 
 
Hoppas ni gillar dem! 😋