I helgen gjorde jag naan bröd till en indisk rätt. Så gott bröd och enkelt att göra. Degen ska bara jäsa en gång och man steker brödet i stekpannan.

Ingredienser:
(8-9 st)
1 paket torrjäst
8 dl vetemjöl
3 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)
1 tsk salt
2 msk olja
2 tsk honung
1 tsk malen koriander
1 ägg
Topping:
Smör
Färska örter, tex persilja och koriander
Ev pressad vitlök
Gör så här:
Blanda torrjästen med lite utav mjölet och blanda i vattnet.
Tillsätt nästa allt resterande mjöl men spara ca 1 - 11/2 dl till utbakningen. Tillsätt även salt, olja, honung, koriander och ägg och blanda ihop till en smidig deg.
Låt degen jäst i ca 1 timme under bakduk.
När degen jäst klart så lägg den på ett bakbord och dela den i 8-9 lika stora delar. Knåda varje del och forma till bullar.
Kavla varje del till platta, runda bröd.
Stek dem i stekpannan i smör på medelvärme så de får fin färg, ca 3 min på varje sida.
Pensla dem sedan med smält smör som blandats med tex hackade färska örter och/eller pressad vitlök och flingsalt.
Hoppas ni gillar dem! 😋