Gjorde så goda kakor förra helgen och här kommer receptet. Mycket chokladsmak och så där lite små sega, som kladdkaka fast i kakform. 
Ingredienser till ca 20 - 25 st:
125 g mjukt smör.
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
150 g chokladknappar
1 dl mini marschmallows
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör smöret och båda sockersorterna i en stor skål till en krämig smet, använd elvisp.
  • Tillsätt därefter ägget och blanda så degen går ihop. 
  • Blanda vaniljsocker, mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål. 
  • Häll ner mjölblandningen i smörsmeten och blanda försiktigt samman.
  • Rör ner chokladknapparna och marschmallowsen.
  • Dela degen i 2 delar och rulla till längder och dela i mindre bitar och rulla till jämnstora bollar.
  • Placera dem sedan på plåtar med bakplåtspapper och gädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Ta ut plåtarna ur ugnen och låt kakorna svalna.
  • Ringla över lite smält choklad.
Perfekt fika!