Glad pĂ„sk och hoppas ni har fina dagar. đŁÂ
Â
HĂ€r blir det lugna dagar med fokus pĂ„ god mat, att umgĂ„s, utefix och Ă„terhĂ€mtning. Det bjuds ju pĂ„ bĂ€sta vĂ„rvĂ€dret ocksĂ„.Â
Â
Gjorde enklaste pĂ„skbakelserna igĂ„r, rulltĂ„rta, vispad grĂ€dde och aprikoser.Â
Ingredienser:Â
(ca 20 st)Â
3 Ă€ggÂ
1 1/2 dl strösockerÂ
2 dl vetemjölÂ
1 tsk bakpulverÂ
1 msk vatten
Â
Fyllning: Â
2 dl hallonsyltÂ
Â
Garnering:
3 dl vispgrĂ€ddeÂ
1 burk konserverade aprikoserÂ
Â
Gör sĂ„ hĂ€r:Â
SĂ€tt pĂ„ ugnen pĂ„ 250 grader. TĂ€ck en plĂ„t med bakplĂ„tspapper.Â
Vispa Ă€gg och strösocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten, tillsĂ€tt sedan vattnet. Bred ut smeten pĂ„ bakplĂ„tspappret sĂ„ det blir ett jĂ€mnt lager.Â
GrÀdda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ta ut plÄten och strö genast pÄ lite strösocker och stjÀlp sedan upp den pÄ ett bakplÄtspapper sÄ den sockrade sidan hamnar nedÄt. Dra av pappret som kakan grÀddats pÄ, om inte pappret slÀpper sÄ pensla pÄ lite kallt vatten och dra försiktigt.
LÄt kakan svalna lite och bred sedan pÄ hallonsylten och rulla ihop den.
SkĂ€r den i lagom stora skivor, spritsa pĂ„ vispad grĂ€dde och placera en aprikos i mitten, klart! Â
Â
đŁđđŁđđŁđđŁ