Fredag och veckan har gått i ett, hemmajobb även denna vecka som nu förlängts till iallafall mitten på februari.
Tänkte tipsa er om något gott till helgen, Créme brulée, en riktigt klassisk dessert.

Ingredienser:
(ca 8-10 formar beroende på storlek)
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
7 äggulor
1 1/2 dl socker
Garnering
Råsocker, rörsocker
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver och ta sedan av kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter.
- Blanda ihop äggulorna med strösockret och blanda ner i gräddblandningen.
- Ställ formarna i en ugnsform eller djup plåt och häll i smeten i dem.
- Ställ in formarna i ugnen och häll på vatten i formen de står, så de gräddas i vattenbad, Fyll upp med vatten till ca 3/4 av formarna.
- Grädda tills de har en fast konsistens, gräddningstiden varierar lite beroende på ugn samt storlek och djup på formarna, allt från 45 min till 1 1/2 timme. Men de är klara när de har en fast konsistens, testa genom att skaka på formen för att se pm bruleén rör sig.
- Ta sedan ut dem ur ugnen och låt svalna, hit kan man ju med fördel förbereda redan dagen innan tex.
- Precis innan servering så strö över råsocker och bränn av dem med en brännare för att få det perfekta knäcket alternativt ställ in de högst upp i ugnen på 250 grader så sockret smälter och får en fin färg.

Perfekt krämig och knäckig skorpa, fantastiskt gott!
Önskar er en trevlig helg!