Fredag och veckan har gått i ett, hemmajobb även denna vecka som nu förlängts till iallafall mitten på februari. 
 
Tänkte tipsa er om något gott till helgen, Créme brulée, en riktigt klassisk dessert.
Ingredienser:
(ca 8-10 formar beroende på storlek)
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
7 äggulor
1 1/2 dl socker
 
Garnering
Råsocker, rörsocker
 
Gör så här:  
  • Sätt på ugnen på 150 grader.
  • Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver och ta sedan av kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter. 
  • Blanda ihop äggulorna med strösockret och blanda ner i gräddblandningen.
  • Ställ formarna i en ugnsform eller djup plåt och häll i smeten i dem.
  • Ställ in formarna i ugnen och häll på vatten i formen de står, så de gräddas i vattenbad, Fyll upp med vatten till ca 3/4 av formarna. 
  • Grädda tills de har en fast konsistens, gräddningstiden varierar lite beroende på ugn samt storlek och djup på formarna, allt från 45 min till 1 1/2 timme. Men de är klara när de har en fast konsistens, testa genom att skaka på formen för att se pm bruleén rör sig. 
  • Ta sedan ut dem ur ugnen och låt svalna, hit kan man ju med fördel förbereda redan dagen innan tex.
  • Precis innan servering så strö över råsocker och bränn av dem med en brännare för att få det perfekta knäcket alternativt ställ in de högst upp i ugnen på 250 grader så sockret smälter och får en fin färg.
Perfekt krämig och knäckig skorpa, fantastiskt gott! 
 
Önskar er en trevlig helg!