Dagarna bara springer ivÀg, kÀnner att jag hinner hÀlften av vad jag önskar just nu men försöker ÀndÄ fokusera pÄ det som blir gjort, det fÄr vara gott nog just nu.
Gjorde en god kaka med clementiner som mÄnga frÄgat efter recept pÄ sÄ det kommer hÀr.

Ingredienser:
Till formen:
Smör
RÄsocker
3-4 clementiner, funkar ju med apelsin eller blodapelsin ocksÄ
Kaksmeten:
2 1/2 dl socker
3 Àgg
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör sÄ hÀr:
SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader.
LÀgg bakplÄtspapper i botten av en rund form och smörj sedan med smör och strö över rÄsocker sÄ det sÀtter sig pÄ botten och pÄ kanterna.
Skala clementinerna och skÀr dem i tunna skivor och lÀgg dem i botten av formen sÄ det tÀcker.
Vispa socker och Àgg vitt och fluffigt.
SmÀlt smöret och tillsÀtt mjölken och blanda ner i Àggsmeten.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsÀtt det i smeten och blanda försiktigt om.
HÀll smeten i formen och grÀdda den mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, testa men provsticka dÄ grÀddningstiden kan variera i olika ugnar.
LÄt kakan svalna lite innan den vÀnds upp pÄ ett fat och dra av bakplÄtspappret.
Hoppas ni gillar den!
Kan man h personer istÀllet? LÄter gott