Fredag och äntligen helg! Hoppas på lite värme och sol men ser tyvärr inte så lovande ut, men finns ju inte så mycket man kan göra åt saken, bara att gilla läget. Fredag betyder kanske fredagsfika för många, iallafall för mig 😉 tipsar om en god chokladtårta med After Eight!
 
 
Ingredienser: 
100 g margarin/smör 
100 g (12 bitar) After Eight 
2 ägg
2 dl strösocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
3 msk kakao 
1 nypa salt 
2 1/2 dl vetemjöl 
 
Glasyr: 
175 g (20 bitar) After Eight
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 grader. 
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.  
Smält fettet och ta av kastrullen från plattan, lägg i chokladbitarna och rör om tills de smält. 
Vispa ägg och socker pösigt. 
Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl och bland ner i äggsmeten. 
Tillsätt sedan chokladblandningen och rör till en jämn smet. 
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. 
Ta ut tårtan och täck den med chokladbitarna till glasyren och ställ in i ugnen i ytterligare 3-5 minuter så att chokladen smälter. 
Ta ut tårtan ur ugnen och bred ut den smälta chokladen över tårtan så det blir ett jämnt lager över hela kakan. 
Låt kakan svalna och glasyren stelna innan den löstagbara kanten tas bort. 
Servera med lättvispad grädde. 
 
Mums, mums!