Redan måndag!!! Helgen gick i en rasande fart och igår hade vi kalas för ena dottern som snart fyller år så det vart mycket bakning och fix i helgen. 
 
 
Födelsedagsfikat bestod bland annat av hallongrottor, macarons och kladdkaketårta! 
 
Passar på att tipsa er om den goda tårtan som är en kladdkaka med jordgubbsgrädde och lite sockerkulor på toppen, enkelt och så gott! 
 
Ingredienser: 
100 g margarin/smör 
2 1/2 dl strösocker 
2 ägg 
1 1/2 dl vetemjöl 
3 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker 
1 nypa salt 
 
Jordgubbsgrädden: 
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker 
225-250 g jordgubbar 
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält margarinet/smöret och ta av det från plattan och låt svalna en stund. 
Rör ägg och socker,  blanda ner margarinet/smöret och rör sedan ner de övriga torra ingredienserna. 
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och gör under tiden jordgubbsgrädden genom att vispa grädden lagom hård, blanda ner vaniljsocker. Mixa jordgubbarna till en slät kräm och vänd ner försiktigt i grädden och blanda samman. 
Spritsa jordgubbsgrädden över kladdkakan och strö över strössel eller sockerkulor. 
 
 
Önskar er en fin måndag och en bra start på veckan!