En god och kladdig kaka med daimgrädde, perfekt till fredagsfikat eller som dessert till helgen. 

 

Ingredienser:
200 g smör
200 g blockchoklad av önskad färg och kvalité 
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dubbel Daim 

Daimgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
1 dubbel Daim 

Gör så här:
Smält smör och hackad choklad i tex ett vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker och rör ner i chokladsmeten. Blanda därefter ner vetemjöl och salt och rör till en jämn smet. Hacka daimchokladen och rör ner i smeten. Smörj och bröa en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, 200 C.

Låt kakan svalan i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme eller i kylen ett par timmar. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka daim chokladen och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande daim.