Tipsar om en supergod kladdkaka med plopp i, en favorit här hemma bland både stora och små. 
 
 
 
Ingredienser: 
150 g smält margarin/smör 
3 ägg 
3 1/2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
5 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker 
1 nypa salt 
200 g plopp (4 st dubbelplopp tog jag) 
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstsgbar kant. 
Smält margarin/smör och låt svalna något. 
Rör ihop ägg och socker och blanda sedan i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sedan ner det smälta margarinet/smöret. 
Häll smeten i formen ich tryck ner 100 g av chokladbitarna. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. 
Ta ut kakan ur ugnen och stäng av ugnen. Lägg på resten av chokladbitarna på kakan. Ställ in den i ugnen på eftervärme några minuter så att chokladen smälter och bred ut den över kakan.
Låt kakan svalna och förvara den i kylen ett par timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde.