Tipsar om en supergod kladdkaka med plopp i, en favorit här hemma bland både stora och små.

Ingredienser:
150 g smält margarin/smör
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g plopp (4 st dubbelplopp tog jag)
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstsgbar kant.
Smält margarin/smör och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker och blanda sedan i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sedan ner det smälta margarinet/smöret.
Häll smeten i formen ich tryck ner 100 g av chokladbitarna. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och stäng av ugnen. Lägg på resten av chokladbitarna på kakan. Ställ in den i ugnen på eftervärme några minuter så att chokladen smälter och bred ut den över kakan.
Låt kakan svalna och förvara den i kylen ett par timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde.