Goda saftiga chokladmuffins med krämig chokladfluff, dekorerade med chokladägg! 🐣 
 
Ingredienser: 
(Ca 12 st)
Muffinsen: 
2 ägg 
1 dl socker 
50 g smält margarin/smör 
1 1/2 dl mjölk 
2 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
1/2 dl kakao 
 
Chokladfluff: 
3 dl vispgrädde 
180 g choklad ( tex mjölkchoklad, blockchoklad, dumle eller geisha) 
 
Garnering: 
Riven choklad 
Chokladägg
 
Gör så här: 
Början med att göra fluffet då det behöver en stund i kylen (6 timmar). 
Värm grädden i en kastrull men det ska inte börja koka. Ta sedan kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den löses upp och blanda till en jämn blandning. Ställ den i kylen i minst 6 timmar. (Detta fluff passar också utmärkt till tex tårtfyllning). 😉
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Smält margarinet/smöret och ta av det från värmen, tillsätt mjölken och blanda ner det i äggblandningen. 
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och blanda ner i smeten. Rör till en jämn och smidig smet och fördela den sedan i muffinsformar placerade på en plåt eller i muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna. 
 
Ta fram chokladgrädden och vispa den fluffig och spritsa den sedan på muffinsen. Dekorera med grovriven choklad och chokladägg. 
 
Så goda, perfekt till påskfikat! 😋