Goda saftiga chokladmuffins med krämig chokladfluff, dekorerade med chokladägg! 🐣

Ingredienser:
(Ca 12 st)
Muffinsen:
2 ägg
1 dl socker
50 g smält margarin/smör
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
Chokladfluff:
3 dl vispgrädde
180 g choklad ( tex mjölkchoklad, blockchoklad, dumle eller geisha)
Garnering:
Riven choklad
Chokladägg
Gör så här:
Början med att göra fluffet då det behöver en stund i kylen (6 timmar).
Värm grädden i en kastrull men det ska inte börja koka. Ta sedan kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den löses upp och blanda till en jämn blandning. Ställ den i kylen i minst 6 timmar. (Detta fluff passar också utmärkt till tex tårtfyllning). 😉
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält margarinet/smöret och ta av det från värmen, tillsätt mjölken och blanda ner det i äggblandningen.
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och blanda ner i smeten. Rör till en jämn och smidig smet och fördela den sedan i muffinsformar placerade på en plåt eller i muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.
Ta fram chokladgrädden och vispa den fluffig och spritsa den sedan på muffinsen. Dekorera med grovriven choklad och chokladägg.
Så goda, perfekt till påskfikat! 😋