En klassisk maträtt, svensk husmanskost. Görs vanligtvis på kalvfärs men har även gjort den med blandfärs ibland och det blir så gott det med, brukar tvista till mina Wallenbergare med lite dijonsenap, supergott!

Ingredienser:
(4 portioner)
500 g kalvfärs
3 äggulor
1 3/4-2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
salt
peppar
smör att steka i
2 dl ströbröd
Sås:
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 1/2 msk fond alt 1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk maizenaredning
salt
peppar
paprikakrydda
Gör så här:
Blanda färsen med äggulor, grädde, dijonsenap,salt och peppar. Blanda till en smidig smet, den ska vara ganska lös, forma till biffar och vänd i ströbröd. Bryn dem i smör på medelvärme så de får fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ dem sedan i ugnen så de blir genomstekta, ca 10-15 minuter.
Gör under tiden såsen genom att hälla ner vattnet i pannan, koka upp och sila över skyn i en kastrull, tillsätt grädde, fond, soja och smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Red av med maizena.
Servera med potatismos, lingonsylt och smörstekta sockerärtor.
Smaklig måltid!