Tänkte tipsa om en super snabb och god pastarätt som är färdig att servera på ca 20 minuter, gillar sådana recept som är enkla att svänga ihop, speciellt på vardagarna när schemat ofta är lite stressigt med jobb och aktiviteter.
Fläskfilepasta med oliver och soltorkade tomater!

Ingredienser:
(4 portioner)
500 g pasta
600-700 g fläskfilé
1 strimlad rödlök eller gullök
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl oliver (jag tog urkärnade kalamataoliver)
200 g strimlade soltorkade tomater
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
salt
peppar
paprikakrydda
oregano
ev redning
Gör så här:
Koka pastan enlig anvisning på paketet.
Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor och dela de på hälften. Krydda dem med salt, peppar och paprikakrydda och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna så de får fin färg.
Lägg över köttet i en form och ställ åt sidan. Stek lök och vitlök tills de mjuknat och blanda i grädde, vatten, de strimlade tomaterna och oliverna. Lägg sedan i köttet, smaka av med salt, peppar, paprikapulver och oregano och låt småputtra i ca 4-5 minuter. Om grytan är för lös så red av med lite maizena.
Blanda grytan med pastan och riv över lite riven parmesan.
Smaklig måltid!