En mjuk marängtårta med lättvispad grädde och mango! En enkel och god tårta som också är glutenfri! 
 
 
Ingredienser: 
(8-10 bitar) 
4 äggvitor 
1 tsk potatismjöl 
2 dl strösocker 
2 1/2 tsk vaniljsocker 
1 tsk vitvinsvinäger 
 
3 dl vispgrädde 
1 tärnad mango 
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 150 grader. 
Smörj en springform och mjöla den med lite potatismjöl så marängen inte fastnar i kanten. 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt därefter halva mängden socker. Blanda runt och tillsätt potatismjöl, resten av sockret och vinägern. 
Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter. 
Låt svalna och lägg sedan upp marängen gå ett tårtfat. Bred på lättvispad grädde och strö över tärnad mango. 
 
 
Supergott! 🐣