En mjuk marängtårta med lättvispad grädde och mango! En enkel och god tårta som också är glutenfri!

Ingredienser:
(8-10 bitar)
4 äggvitor
1 tsk potatismjöl
2 dl strösocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde
1 tärnad mango
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader.
Smörj en springform och mjöla den med lite potatismjöl så marängen inte fastnar i kanten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt därefter halva mängden socker. Blanda runt och tillsätt potatismjöl, resten av sockret och vinägern.
Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Låt svalna och lägg sedan upp marängen gå ett tårtfat. Bred på lättvispad grädde och strö över tärnad mango.

Supergott! 🐣
Ser jättegott ut!!