Bubbel och cheesecake - perfekt att fira in det nya Ă„ret med (enligt mig) 😉  Tipsar hĂ€r om en god halloncheesecake. 
 
Ingredienser:
200 g (ca 14 st) digistivekex
5 msk smör
3 Àgg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrÀdde
250 g frysta hallon
hallon till dekoration
 
Gör sÄ hÀr: 
Krossa kexen och blanda med det smÀlta smöret och fördela blandningen jÀmnt pÄ botten av en rund form med löstagbar kant.
 
Separera Àggen, lÀgg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bÀsta resultat med vitorna sÄ lÀgg dem i en torr och fettfri bunke, gÀrna rostfri). 
 
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet. 
 
TillsÀtt philadelfiaosten och blanda till en jÀmn smet. 
 
Vispa grÀdden, lagom fast, i en egen bunke. Blanda i de halvtinade hallonen och blanda. Rör sedan ner hallongrÀdden i Àggsmeten. 
 
Vispa Àggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.  
 
HÀll smeten ovanpÄ kexbotten och bred ut den jÀmnt.
 
StÀll i frysen i minst 4 timmar. 
 
Ta ut cheesecaken 15-20 minuter innan servering och dekorera med hallon.
 
Önskar er en fin dag!