Veckans vegetariska tips blir Crepes (fyllda pannkakor) med champinjonstuvning. Servera med en god sallad och ni har en god lunch eller middag.

Pannkakssmet:
(15-20 st)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
Champinjonstuvning:
200 g champinjoner i burk
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
Vit eller svartpeppar
Ev 1 tsk soja
Gratinering:
Riven ost
Gör så här:
Vispa ihop pannkakssmeten genom att blanda mjöl och salt. Tillsätt därefter hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt sedan äggen. Smält smör i en stekpanna och grädda pannkakorna.
Fyllningen görs genom att champinjonerna läggs i en kastrull. Tillsätt smör och fräs svampen ett par minuter. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med svampspad, mjölk och grädde och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev soja.
Lägg fyllningen, ca 2 msk per pannkaka, på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat. Strö över rikligt med riven ost och gratinera i övre delen av ugnen i 5-10 minuter.
Smaklig måltid!