Äntligen är det säsong för rabarbern, som jag längtat! Gjorde en god kaka igår med rabarber och kardemumma, super god!

Ingredienser:
(1 liten långpanna, ca 18-20 bitar)
Kakan:
150 g margarin/smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4-5 dl rabarber
2 tsk potatismjöl
Kardemummakrispet:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
75 g margarin/smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till krispet och ställ i kylen.
Smält smöret till kakan och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt därefter mjölkblandningen. Blanda samman till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten långpanna/form ca 20x30 cm.
Skär rabarberna i bitar, ca 1/2-1 cm tjocka, och blanda dem sedan med potatismjöl och strö över dem över kakan. Strö även över Kardemummakrispet och grädda kakan längs ner i ugnen i ca 30-35 minuter.
Låt kakan svalna och skär den sedan i lagom stora rutor.
Supergott att servera med lite vaniljsås.
Önskar er en fin fredag!