Måndag, ny vecka och nya möjligheter :) Regnet fullkomligt öser ner ute och har så gjort hela dagen, riktigt höstrusk. I helgen hade vi lite firande här hemma och då bjld jag på en god halloncheesecake jag tönkte tipsa om här på bloggen. :)


Ingredienser:
200 g (ca 14 st) digistivekex
5 msk smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
hallon till dekoration
Gör så här:
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och fördela blandningen jämnt på botten av en rund form med löstagbar kant.
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri).
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Blanda i de halvtinade hallonen och blanda. Rör sedan ner hallongrädden i äggsmeten.
Vispa äggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.
Häll smeten ovanpå kexbotten och bred ut den jämnt.
Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheescaken 15-20 minuter innan servering och dekorera med hallon.
Önskar er en trevlig kväll!