I veckan kom min mamma över med en supergod squashkaka som jag nu fått receptet på :)

Ingredienser:
(10-12 bitar)
3 ägg
4 dl strösocker
5 dl riven squash (grovriven)
1 1/2 dl solrosolja
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen muskot
2 dl hackade valnötskärnor
100 g hackad mörk choklad
Glasyr:
50 g rumsvarmt smör
125 g philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 - 3 dl florsocker
Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i squash och olja samt därefter de torra ingredienserna, nötterna och chokladen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter, kolla med en sticka så att den är färdiggräddad då tiden kan variera beroende på ugnstyp. Låt kakan svalna.
Rör ihop glasyren genom att blanda samman rumsvarmt smör och philadelfiaosten och sikta därefter ner vaniljsocker och florsocker och blanda ihop och bred den sedan över kakan.
Hoppas ni gillar den :)