Så här i kräftskivetider tänkte jag tipsa om en god och enkel ostpaj som ett gott tillbehör till kräftorna. 
 
 
Ingredienser
Botten:
100 g margarin/smör
3 dl vetemjöl 
2-3 msk vatten 
 
Fyllning:
3 ägg 
3 dl mjölk 
3 dl riven ost (välj en smakrik lagrad ost tex västerbotten, präst eller greve.
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda margarin/smör, mjöl och vatten till en smidig deg. Låt den vila en stund i kylen och tryck ut den i en pajform. Nagga den med en gaffel och förgrädda i ca 10 min. 
Lägg den rivna osten i pajskalet och tillsätt därefter äggstanningen som du gör genom att vispa  ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills fyllningen stannat och fått fin färg. 
 
Trevlig helg!