I helgen gjorde jag så goda bullar jag vill tipsa er om. Saffransbullar i långpanna, så enkelt och smidigt. 
 
 
Ingredienser:
50 g jäst 
150 g  margarin/smör 
5 dl mjölk 
2 paket saffran 
2 dl strösocker 
0,5 tsk salt 
2 ägg (gör att bullarna blir porösare men kan uteslutas) 
12- 14 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
Smula ner jästen i en bunke. 
Smält margarin/smör, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Häll vätskan över jästen och rör om tills den löst sig. Rör ner saffran, salt, socket, uppvispat ägg och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. 
Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Täck degen med en bakduk och låt jäsa på en dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. 
Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Klä en plåt med bakplåtspapper och kavla ut degen på plåten, skär degen i lagom stora rutor och låt den jäsa ytterliggare 30 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk innan de bryts/skärs upp. Smält smör och pensla dem och doppa dem sedan i strösocker.
 
Hoppas ni ska gilla dem!