Mycket firande blir det i juni, student, skolavslutning och midsommar så tänkte passa på att tipsa om en god och enkel jordgubbstårta. Saftiga bottnar och en och samma fyllning mellan båda lagrena.

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
3 dl vispgrädde
Jordgubbskulor
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i smeten, häll den sedan i formen.
Grädda i nedre delan utav ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och dela den sedan i tre bottnar.
Gör fyllningen genom att mosa eller hacka jordgubbarna fint. Vispa grädden och vispa philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret. Blanda samman allt och tillsätt jordgubbarna.
Montera tårtan genom att lägga en botten på ett tårtfat, placera ett lager fyllning och varva därefter botten och fyllning. Täck tårta sedan med grädde, spritsa små rosor längs ytterkanten eller över hela tårtan och dekorera med tex jordgubbskulor.
Hoppas ni gillar den, här hemma är det en favorit!
Åh, är det Baka med Frida’s recept? Den är såå god!