Gjorde en tårta för ett par dagar sedan som många har frågat efter recept på så här kommer det.


Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3/4 dl majs- eller rapsolja
4 1/2 dl finriven butter nut pumpa eller morötter
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Frosting:
200 g Cream cheese
100 g rumsvarmt smör
8-10 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i olja och pumpa/morötter.
Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll smeten i tre smörad och bröad formar (16 cm) och grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, testa med en provstick så de är klara när ni tar ut dem ur ugnen.Jag använde mig utav 16 cm formar och fördelade smeten lika i formarna. Man kan ju använda en större form också, tårtan blir då inte lika hög och gräddningstiden blir längre.
Låt bottnarna svalna och gör under tiden frostingen.
Rör rumsvarmt smör tillsammans med cream cheese och sikta sedan ner florsocker och vaniljsocker för att slippa klumpar. Jämna eventuellt till bottnarna så de har samma höjd och placera en botten på ett fat. Bred eller spritsa ett lager med frosting och lägg sedan på nästa botten, återigen ett lager frosting och sedan på med den sista botten. Spackla sedan tårtan med resterande frosting. Dekorera med skivad apelsin och finrivet apelsinskal. Förvara kakan i kylen innan servering.
Önskar er en trevlig helg!