Det börjar närma sig påsk med stormsteg så i helgen har jag bakat massor och testlagat mat. Gjorde goda citronmuffins med vit chokladfluff till gårdagens fika.

Ingredienser för cirka 12-15 st:
50 g margarin eller smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
Fluffet:
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
Gör så här:
-
Början med att göra fluffet då det behöver en stund i kylen (4-6 timmar).Värm grädden i en kastrull men det ska inte börja koka. Ta sedan kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den löses upp och blanda till en jämn blandning. Ställ den i kylen i 4 - 6 timmar.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Smält fettet och häll i mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt den varma mjölken med fettet.
- Rör ner mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och citronskal.
- Placera pappersformar på en plåt, helst en muffinsplåt för bäst resultat.
- Fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 min.
- Låt muffinsarna svalna och vispa under tiden chokladgrädden.
- Spritsa chokladfluffet på muffinsarna.