Är ni sugna på en god, söt och syrlig paj? Då tycker jag ni ska testa denna Key Lime Pie, den är så god.

Ingredienser:
Fyllning:
400 g kondenserad mjölk på burk
1 1/4 dl (ca 4 st) färskpressad limesaft
rivet skal från 2 limefrukter
1 msk vaniljsocker
2 äggula
2 ägg
Pajskal:
100 g smör
200 g digestivekex
2 msk strösocker
Garnering:
2 dl vispgrädde
Limeskal
Gör så här:
Fyllning
- Värm ugnen til 170 grader, varmluftsfunktion.
- Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en skål.
- Vänd ner äggulorna och sedan äggen.
- Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå och dra i 15-20 minuter. Gör pajskalet under tiden.
Pajskal
- Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till små smulor i tex en matberedare. Tillsätt smöret och strösockret och mixa ihop.
- Tryck ut smulblandningen i en pajform, 22-24 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
- Sila sedan ner fyllningen i pajskalet så att skalen inte följer med, jämna till ytan och grädde mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt pajen svalna helt och sedan stå i kylen i minst 2 timmar.
- Bred ut eller spritsa den vispade grädden innan servering och strö över lite rivet limeskal.
Hoppas ni gillar den!