Tipsar om en super god chokladtårta till påsk, dekorerad med påskiga chokladägg så passar den perfekt på påskbordet. 
Ingredienser till kakan: 
(Ca 10-12 bitar) 
200 g smör
4 ägg 
5 dl strösocker 
3 dl vetemjöl 
4 msk kakao 
2 tsk vankljsocker 
 
Ingredienser till glasyren: 
2 dl grädde 
1 dl strösocker 
300 g bakchoklad i önskad styrka
100 g rumsvarmt smör 
 
Gör så här:
Glasyren: 
Börja med att göra chokladglasyren då den behöver stå till sig innan den monteras på kakan.
-Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
-Koka upp grädden som blandats med strösocker.
-Slå gräddblandningen över chokladen och rör om så chokladen smälter.
-Blanda sedan ner det rumsvarma smöret och blanda om väl så det smälter och blandas med chokladblandningen.
-Låt glasyren stå på en sval plats helst 10-12 timmar för bästa resultat. 
 
Kakan:
-Sätt på ugnen på 190 grader.
-Smält smöret och ställ det åt sidan en stund för att svalna. 
-Blanda ägg, smör och sikta ner de torra ingredienserna i en bunke och blanda om.
-Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
-Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. 
-Låt kakan svalna och stå till sig, gärna ett par timmar eller över natten och bred sedan på glasyren och dekorera med chokladägg. 
 
Önskar er en fin söndagskväll!