Tipsar om en super god chokladtårta till påsk, dekorerad med påskiga chokladägg så passar den perfekt på påskbordet.

Ingredienser till kakan:
(Ca 10-12 bitar)
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vankljsocker
Ingredienser till glasyren:
2 dl grädde
1 dl strösocker
300 g bakchoklad i önskad styrka
100 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Glasyren:
Börja med att göra chokladglasyren då den behöver stå till sig innan den monteras på kakan.
-Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
-Koka upp grädden som blandats med strösocker.
-Slå gräddblandningen över chokladen och rör om så chokladen smälter.
-Blanda sedan ner det rumsvarma smöret och blanda om väl så det smälter och blandas med chokladblandningen.
-Låt glasyren stå på en sval plats helst 10-12 timmar för bästa resultat.
Kakan:
-Sätt på ugnen på 190 grader.
-Smält smöret och ställ det åt sidan en stund för att svalna.
-Blanda ägg, smör och sikta ner de torra ingredienserna i en bunke och blanda om.
-Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
-Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
-Låt kakan svalna och stå till sig, gärna ett par timmar eller över natten och bred sedan på glasyren och dekorera med chokladägg.
Önskar er en fin söndagskväll!