Nu på sommaren kanske man inte alltid har tillgång till en ugn eller så kanske man inte vill stå länge i ett kök en varm sommardag, då passar det perfekt med recept där ugnen inte behövs. Här nedan kommer några goda recept.

Jordgubbstårta!
Ingredienser:
1 förpackning färdiga tårtbottnar
2 dl färdig vaniljkräm (tex Ekströms)
125 g hackade jordgubbar
1 dl vispgrädde
50 g Cream cheese
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Vispad grädde och jordgubbar till garnering
Gör så här:
- Vispa samman vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen.
- Gör jordgubbsfyllningen genom att blanda samman cream cheese, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda i den, blanda sedan i de hackade jordgubbarna.
- Lägg den undre botten på ett uppläggningsfat, fyll det första lagret med vaniljkrämen.
- Lägg på de andra botten och fyll det andra lagret med jordgubbsfyllningen.
- Lägg på den översta botten och spackla tårtan med vispad grädde och dekorera med jordgubbar.

Chokladbollar med jordgubbsgömma!
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
100 g margarin eller smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
Jordgubbar
Riven kokos eller pärlsocker
Gör så här:
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
Jordgubbar
Riven kokos eller pärlsocker
Gör så här:
- Rör ihop rumsvarmt margarin med de övriga ingredienserna.
- Forma till lagom stora bollar, platta till, lägg i en jordgubbe och rulla ihop så hela jordgubben täcks.
- Rulla i riven kokos eller pärlsocker.

Jordgubbscheesecake!
Ingredienser:
200 g (ca 14-15 st) digistivekex
5 msk smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrädde
250 g frysta jordgubbar
Jordgubbar till dekoration
Gör så här:
- Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och fördela blandningen jämnt på botten av en rund form med löstagbar kant.
- Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri).
- Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.
- Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.
- Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Hacka de halvtinade jordgubbarna och blanda i grädden. Rör sedan ner jordgubbsgrädden i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.
- Häll smeten ovanpå kexbotten och bred ut den jämnt.
- Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheescaken 15-20 minuter innan servering och dekorera med hallon.

Rice krispies kakor
Ingredienser:
200 g smält smör
6 dl havregryn
2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk oboy
3 msk kokt kaffe
1 msk grädde
Ca 200 g choklad att doppa i
Topping:
2 dl rice krispies flingor
ca 75 - 100 g choklad
Garnering:
Frystorkade hallon
Gör så här:
- Mixa havregryn och blanda med de övriga ingredienserna. Smeten blir ganska lös så ställ i kylen en stund så smeten stelnar till.
- Rulla sedan till lagom stora bollar och platta till dem så de blir som små biffar och ställ i frysen så de blir riktigt kalla.
- Smält chokladen över ett vattenbad och doppa chokladkakorna i chokladen.
- Strö över frystorkade hallon innan chokladen stelnar och låt stelna.
- Blanda rice krispies med smält choklad och dekorera kakorna när de stelnat.

Sockerfria chokladbollsr
Ingredienser:
100 g smör
3 dl havregryn
1/2 dl stevia sweet crystal
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
3 msk kallt kokt kaffe
Riven kokos
Gör så här:
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Blanda sedan samman alla ingredienser och rulla sedan till bollar.
- Rulla bollarna i riven kokos.
- Förvara i kyl innan servering.
Ett enkelt och sockerfritt recept.
Hoppas ni gillar mina tips!