Nu på sommaren kanske man inte alltid har tillgång till en ugn eller så kanske man inte vill stå länge i ett kök en varm sommardag, då passar det perfekt med recept där ugnen inte behövs. Här nedan kommer några goda recept. 
Jordgubbstårta
Ingredienser: 
1 förpackning färdiga tårtbottnar 
2 dl färdig vaniljkräm (tex Ekströms)
125 g hackade jordgubbar 
1 dl vispgrädde
50 g Cream cheese 
1/2 dl florsocker 
1/2 tsk vaniljsocker
 
Vispad grädde och jordgubbar till garnering
 
Gör så här: 
  • Vispa samman vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. 
  • Gör jordgubbsfyllningen genom att blanda samman cream cheese, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda i den, blanda sedan i de hackade jordgubbarna. 
  • Lägg den undre botten på ett uppläggningsfat, fyll det första lagret med vaniljkrämen. 
  • Lägg på de andra botten och fyll det andra lagret med jordgubbsfyllningen. 
  • Lägg på den översta botten och spackla tårtan med vispad grädde och dekorera med jordgubbar. 
Chokladbollar med jordgubbsgömma!
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao 
3 dl havregryn 
3 msk kallt kaffe 
Jordgubbar 
Riven kokos eller pärlsocker 

Gör så här: 
  • Rör ihop rumsvarmt margarin med de övriga ingredienserna. 
  • Forma till lagom stora bollar, platta till, lägg i en jordgubbe och rulla ihop så hela jordgubben täcks. 
  • Rulla i riven kokos eller pärlsocker.
Jordgubbscheesecake
Ingredienser:
200 g (ca 14-15 st) digistivekex
5 msk smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelfiaost
3 dl vispgrädde
250 g frysta jordgubbar
Jordgubbar till dekoration
 
Gör så här: 
  • Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och fördela blandningen jämnt på botten av en rund form med löstagbar kant.
 
  • Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri). 
 
  • Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet. 
 
  • Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet. 
 
  • Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Hacka de halvtinade jordgubbarna och blanda i grädden. Rör sedan ner jordgubbsgrädden i äggsmeten. 
 
  • Vispa äggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.  
 
  • Häll smeten ovanpå kexbotten och bred ut den jämnt.
 
  • Ställ i frysen i minst 4 timmar. 
Ta ut cheescaken 15-20 minuter innan servering och dekorera med hallon.
 
Rice krispies kakor
Ingredienser: 
200 g smält smör 
6 dl havregryn 
2 dl strösocker 
1 1/2 msk vaniljsocker 
2 msk kakao
4 msk oboy
3 msk kokt kaffe
1 msk grädde 
 
Ca 200 g choklad att doppa i 
 
Topping: 
2 dl rice krispies flingor
ca 75 - 100 g choklad
 
Garnering: 
Frystorkade hallon
 
Gör så här: 
  • Mixa havregryn och blanda med de övriga ingredienserna. Smeten blir ganska lös så ställ i kylen en stund så smeten stelnar till.
  • Rulla sedan till lagom stora bollar och platta till dem så de blir som små biffar och ställ i frysen så de blir riktigt kalla.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och doppa chokladkakorna i chokladen.
  • Strö över frystorkade hallon innan chokladen stelnar och låt stelna.
  • Blanda rice krispies med smält choklad och dekorera kakorna när de stelnat. 
 
Sockerfria chokladbollsr
Ingredienser
100 g smör 
3 dl havregryn
1/2 dl stevia sweet crystal
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao 
3 msk kallt kokt kaffe 
 
Riven kokos
 
Gör så här: 
  • Låt smöret bli rumsvarmt. 
  • Blanda sedan samman alla ingredienser och rulla sedan till bollar. 
  • Rulla bollarna i riven kokos.
  • Förvara i kyl innan servering. 
Ett enkelt och sockerfritt recept. 
 
Hoppas ni gillar mina tips!