[ I samarbete med Carlshamn ]
 
Tipsar om goda hallongrottor, perfekt till morgondagens fredagsfika kanske 😉 Så goda, mjölkfria och veganska är de också.  😋
 
Ingredienser:
125 g mjölkfritt margarin
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 1 dl hallonsylt
 
Sätt på ugnen på 200 grader.
Vispa rumsvarms margarin och socker poröst. blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt och blanda samman till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder och skär dem i ca 12 delar var.
Rulla dem till runda små bollar och lägg dem i småbrödsformar.
Gör en fördjupning i varje kaka och fyll dem med sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
 
Ha en fin torsdag!