I veckan var det tydligen budapestbakelsens dag så efter att ha sett massor av inspirerande bilder på denna goding så blev jag sugen att baka detta populära bakverk.

Ingredienser till ca 8-10 bitar:
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 dl strösocker
4 äggvitor
Till fyllningen:
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandariner
florsocker och smällt mörk choklad till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda hasselnötsmjölet, majsstärkelse och hälften av strösockret i en bunke.
- Vispa äggvitorna till vitt skum med en elvisp i en bunke (gärna rostfri)
- Tillsätt resten av strösockret, lite i taget, under vispning och vispa ihop till en fast maräng.
- Blanda försiktigt ner hasselnötsmjölsblandningen i marängen.
- Bred sedan ut smeten, ca 30 x 40 cm på en bakpappersklädd plåt (eller spritsa till ca 16 ränder med en spritspåse med stor tyll).
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan den sedan svalna.
- Stjälp försiktigt över botten på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som den legat på.
- Vispa grädden och bred den över botten, strö ut mandarinklyftorna och rulla ihop.
- Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över chokladen över rullen. Sikta över florsocker.
Hoppas ni gillar den!