Goda spröda havreflarn är ju så gott. Här kommer ett gott recept. 😊 
Ingredienser för ca 35 st:
100 g margarin eller smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Smält margarinet/smöret och rör ner grynen.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  • Klicka genast ut smeten glest på plåtarna, täckta med bakplåtspapper. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  • Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 minuter.
  • Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. 
Tips: Smält choklad över ett vattenbad och bred chokladen över ett flarn och placera ett flarn övan på och ni har super goda chokladfyllda havreflarn! 
 
Lycka till!