MĂ„ndag, en ny vecka och kort jobbvecka đ Veckans vegetariska tips Ă€r en super god grönsakslĂ„da med en fetaost krĂ€m, sĂ„ gott!Â
GrönsakslÄda
Ingredienser:
(ca 4 port)
500 potatis
1 zucchini
1 aubergin
3 tomater
1 fin hackad lök
3 paprikor i valfri fĂ€rgÂ
1 kruka finhackad persiljaÂ
0,75-1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Â
Gör sÄ hÀr:
SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader. Skala och skiva potatisen, zuccinin, auberginen och paprikorna. LÀgg dem i en oljad ugnsform tillsammans med fin hackad lök, hackade tomater, finhackad persilja, olja, salt och peppar.
Tillaga mitt i ugnen i ca 1 - 1 1/2 timme.Â
FetaostkrÀm
Ingredienser:Â
4 dl grekisk yoghurt (ca 500 g)Â
150-200 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
1 msk OlivoljaÂ
1 msk CitronsaftÂ
SaltÂ
SvartpepparÂ
Â
Gör sĂ„ hĂ€r:Â
Smula ner fetaosten i yoghurten, tillsĂ€tt pressad vitlök, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar och blanda samman allt. Smaka av och tillsĂ€tt ev med olivolja, citron och kryddor. LĂ„t stĂ„ i kylen en stund innan servering.Â
Â
Hoppas ni alla fĂ„r en bra vecka!Â
Â