MĂ„ndag, en ny vecka och kort jobbvecka 😊 Veckans vegetariska tips Ă€r en super god grönsakslĂ„da med en fetaost krĂ€m, sĂ„ gott! 
GrönsakslÄda
Ingredienser:
(ca 4 port)
500 potatis
1 zucchini
1 aubergin
3 tomater
1 fin hackad lök
3 paprikor i valfri fÀrg 
1 kruka finhackad persilja 
0,75-1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
 
Gör sÄ hÀr:
SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader. Skala och skiva potatisen, zuccinin, auberginen och paprikorna. LÀgg dem i en oljad ugnsform tillsammans med fin hackad lök, hackade tomater, finhackad persilja, olja, salt och peppar.
Tillaga mitt i ugnen i ca 1 - 1 1/2 timme. 
FetaostkrÀm
Ingredienser: 
4 dl grekisk yoghurt (ca 500 g) 
150-200 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
1 msk Olivolja 
1 msk Citronsaft 
Salt 
Svartpeppar 
 
Gör sÄ hÀr: 
Smula ner fetaosten i yoghurten, tillsÀtt pressad vitlök, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar och blanda samman allt. Smaka av och tillsÀtt ev med olivolja, citron och kryddor. LÄt stÄ i kylen en stund innan servering. 
 
Hoppas ni alla fÄr en bra vecka! 
Â