För ett tag sedan fick jag ett enkelt recept på raw food rutor utav en vän som jag nu twistat till lite för att få en lite juligare smak, blev super goda!

Ingredienser:
Frölager:
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
20 färska dadlar utan kärnor
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Chokladlager:
3/4 dl kokosolja
2 msk kakao
2-3 msk lönnsirap
1 tsk pepparkakskrydda
flingsalt till garnering
Gör så här:
Mixa ihop kokos, solrosfrön, pumpakärnor, vaniljpulver och salt. Kärna ur dadlarna, och mixa samman allt. Tryck ut blandningen i en form, ca 1 cm tjockt, och ställ in i kylen.
Rör ihop chokladtäcket, låt stå en stund, och bred det sedan över kakan, på med flingsalt och låt stelna till i kylen. Skär till lagom stora rutor.
____________________
I morgon ska jag ta fram adventsljusstakarna och lite pynt, just nu är det bara mörkt och grått ute, känns som att det aldrig blir ljust någon gång under dagen. Men med lite julpynt så känns allt lite ljusare och mysigare.
Hoppas ni har en bra helg!
Står i löpande texten att det ska vara pepparkakskrydda i frötäcket, men inte i själva receptet. Där finns endast vaniljpulver. Hur mkt krydda ska det vara?