Långfredagen är väl en bra dag för bakning, eller vad tycker ni? Tipsar om dessa citroncupcakes dekorerade med chokladägg. 
Ingredienser för cirka 12-15 st:
50 g margarin eller smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 stor citron eller två små
 
Frosting:
200 g Philadelphia ost 
75 g rumsvarmt smör 
5-6 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
Några droppar citronsaft
 
Gör så här: 
  • Sätt på ugnen på 225 grader.
  • Smält fettet och häll i mjölken.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt den varma mjölken med fettet.
  • Rör ner mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och citronskal.
  • Placera pappersformar på en plåt, helst en muffinsplåt för bäst resultat.
  • Fördela smeten i formarna, fyll 3/4 av formarna. 
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 min. Testa med en provsticka så de är klara. 
  • Låt muffinsarna svalna. 
  • Gör frostingen genom att blanda rumsvarmt smör tillsammans med philadelfiaosten och vaniljsockret. Sikta sedan ner florsocker och tillsätt sedan citronsaften och blanda till en jämn smet. Spritsa på muffinsarna, riv över lite citronskal och dekorara med tex mandel- eller chokladägg.
Önskar er en glad påsk! 🐣