Wienerstänger, syltsnittar, glaserade syltkakor ja kalla de vad ni vill men vansinnigt goda är de iallafall!

Ingredienser till ca 60 st:
250 g margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ca 1 dl hallonsylt
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Rör rumsvarmt margarin och socker poröst.
- Rör ner äggen, ett i taget, och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
- Rulla 4 längder, lika långa som plåten.
- Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Gör en fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med hallonsylt.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt sedan längderna kallna på plåten.
- Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över längderna.
- Skär dem i sneda, ca 2 1/2 cm breda bitar.
Nu ska jag ta en promenad med hundarna i regnet.
Ha det bra!
Vilken fin bild, det ser super gott ut!