Wienerstänger, syltsnittar, glaserade syltkakor ja kalla de vad ni vill men vansinnigt goda är de iallafall!
Ingredienser till ca 60 st:
250 g margarin 
1 1/2 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
 
Ca 1 dl hallonsylt
 
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker 
1 1/2 msk vatten
 
Gör såhär:
  • Sätt på ugnen på 225 grader. 
  • Rör rumsvarmt margarin och socker poröst.
  • Rör ner äggen, ett i taget, och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret. 
  • Rulla 4 längder, lika långa som plåten.
  • Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. 
  • Gör en fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med hallonsylt.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt sedan längderna kallna på plåten.
  • Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över längderna.
  • Skär dem i sneda, ca 2 1/2 cm breda bitar.
Nu ska jag ta en promenad med hundarna i regnet.
 
Ha det bra!