Denna saffranskaka är något jag måste baka varje december, det bara är så. Har ni något som ni alltid gör, berätta gärna!

Denna kakan är ett recept som jag tagit med mig hemifrån som min mamma alltid bakade och som jag har bakat varje jul sedan jag flyttat hemifrån, en fin tradition och fina minnen, saftig och god är den också.
______________________
Ingredienser:
1 paket saffran
200 g smör/margarin
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form.
Smält smöret och tillsätt sedan mjölk och saffran.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör sedan ner smör- och mjölkblandningen. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver i smeten.
Häll smeten i formen och grädda längs ner i ugnen i 35-45 minuter, prova med sticka för att se så den är färdig.
Låt svalna i formen innan sen stjälps upp. Sikta över lite florsocker innan servering och spritsa ev på lite frosting eller grädde.
Hoppas ni gillar den!