Äldsta dottern fyller år idag så idag blir det kalas. Förra året gjorde jag en cheesecaketårta som jag gjorde som en våningstårta, blev succe!

Ingredienser:
6 ägg
3 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
400 g philadelfiaost
6 dl vispgrädde
20 st digestivekex
2 citroner
Ev hallon, jordgubbar, citronskivor och citronmeliss till garnering.
Gör så här:
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. ( för bästa resultat med vitorna så lägg dem i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri).
Vispa gulorna tillsammans med strösockret och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Rör sedan ner grädden i äggsmeten.
Vispa äggvitorna tills de blir fast och vita och rör försiktigt ned i den andra smeten.
Tvätta och riv skal av citronen och pressa ur saften och rör ner i smeten.
Krossa kexen och lägg kaksmulorna jämnt fördelade på botten av formarna. Formarna ska ha löstagbara kanter och jag använde mig utav storlekarna 24 cm, 16 cm och 12 cm.
Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheescaken ur frysen, lägg den största tårtan på ett tårtfat och placera de andra tårtorna på varandra och dekorera med tex hallon eller jordgubbar, några citronskivor och citronmeliss.
Önskar er en fin lördag!