Alltså dessa chokladbollar, så så goda. Blir en helt annan smak med det brynta smöret, en chokladboll 2.0 😉

Ingredienser:
(Ca 25 st)
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl råsocker
1/2 dl kakao
2 krm vaniljpulver
1/2 krm salt
2 msk kaffe
Garnering:
Rostad kokos (lägg riven flingor i en torr stekpanna och låt dem få lagom med färg. Jag mixade dem även då de lättare fäster då)
Gör så här:
- Koka/brygg kaffet och låt det svalna.
- Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli lätt brynt och får en nötig doft.
- Sila sedan smöret i en sil.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna, alla förutom kaffet.
- Tillsätt sedan det brynta smöret och kaffet och blanda samman till en jämn smet. Ställ blandningen i kylen så den stelnar, ca 45 minuter.
- Rulla sedan till lagom stora bollar och rulla dem sedan i den rostade kokosen.
- Förvaras i kylskåp.
Hoppas ni ska gilla dem!