Igår gjorde jag små goda pajer till fikat. Blandade rabarber och jordgubbar och smaksatte degen med kardemumma, goda smaker som blir en perfekt kombination. Gjorde dem dessutom glutenfria.

Ingredienser:
(Ca 4-5 st portionsformar)
Smuldegen:
100 g smör (rumsvarmt)
3 dl glutenfritt havregryn (vill man inte ha glutenfri så tar man vanligt havregryn)
1/2 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl vita chokladknappar
Fyllning:
150 g rabarber
150 g frysta jordgubbar
3/4 - 1 dl strösocker
1/2 msk potatismjöl
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till smuldegen till en grynig massa.
Skiva rabarberna i minder bitar och dela jordgubbarna som fått tina lite. Blanda dem med potatismjöl och socker och fördela bären i portionsformarna.
Strö över smuldegen och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med en klick vaniljsås.
Hoppas ni har en bra onsdag!