Igår gjorde jag små goda pajer till fikat. Blandade rabarber och jordgubbar och smaksatte degen med kardemumma, goda smaker som blir en perfekt kombination. Gjorde dem dessutom glutenfria. 
Ingredienser: 
(Ca 4-5 st portionsformar) 
Smuldegen:
100 g smör (rumsvarmt)
3 dl glutenfritt havregryn (vill man inte ha glutenfri så tar man vanligt havregryn) 
1/2 dl strösocker 
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker 
1 dl vita chokladknappar
 
Fyllning: 
150 g rabarber 
150 g frysta jordgubbar 
3/4 - 1 dl strösocker 
1/2 msk potatismjöl 
 
Gör så här: 
Blanda samman alla ingredienserna till smuldegen till en grynig massa. 
Skiva rabarberna i minder bitar och dela jordgubbarna som fått tina lite. Blanda dem med potatismjöl och socker och fördela bären i portionsformarna. 
Strö över smuldegen och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
 
Servera med en klick vaniljsås. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag!