I helgen gick startskottet för årets julbak och först ut blev dessa saffransgrottor som jag fyllde med hallonsylt, blev super gott!

Ingredienser till 30 st:
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 paket saffran
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 1 dl hallonsylt
Gör så här:
- Smält lite av smöret (ca 25 g) och blanda i saffranet så smöret tar färg och så man får fram saffranssmaken på bästa sätt.
- Blanda sedan samman det med resterande smör och vispa ihop smör och socker.
- Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter.
- Dela degen i två delar och rulla till avlånga rullar och dela varje rulle i mindre bitar och rulla varje bit till små runda bollar, 30 st.
- Placera småbrödsformar på en plåt och lägg degen i formarna.
- Gör en fördjupning i varje, använd tex en citruspress för ett snyggt stjärnformat mönster eller ett kryddmått och fyll med sylt.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter.

Perfekt till adventsfikat som börjar närma sig!