Idag gjorde jag en äppellängd till fikat, blev super god! Detta är en smet som jag ofta använder mig utav och sedan bara byter ut fyllningen, gillar sådana recept som är enkla men som man enkelt kan variera. Nu när det är säsong för äpplen så passade ju det perfekt.

Ingredienser:
50 g margarin/smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 1/2 - 2 äpplen
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smält margarinet/smöret och låt det svalna något.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda därefter i vetemjöl, vaniljsocker och det smälta margarinet/smöret och blanda till en jämn smet. Klä en avlång form (limpform) med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Skala och dela äpplena och skär dem i mindre bitar. Blanda äppelbitarna med socker och kanel och lägg ner dem i smeten i mitten utav formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Ät den som den är eller servera med en god vaniljsås.