Idag blir det kycklingburgare till middag. Så gott och enkelt och perfekt när man kan variera tillbehören i oändlighet då det oftast finns många önskemål i familjen...

Ingredienser:
(4-5 st hamburgare alternativt 7-8 biffar)
500 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Ev någon matsked vatten (om smeten blir för hård)
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda samman ströbröd och mjölk och låt det svälla ett par minuter, blanda därefter i färs, ägg, senap, fond, salt, paprikapulver och peppar och forma till jämnstora biffar. Använd vattensköljda händer när ni formar biffarna då smeten är lite klibbig.
Stek dem i en stekpanna i smör eller olja så de får en fin färg och låt dem sedan gå klart i ugnen tills de är klara, ca 10-12 minuter. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
Sedan är det bara själva monteringen kvar, ett gott bröd och den perfekta toppingen! Ett måste för mig är en god ost, stekt lök eller picklad rödlök, skivad tomat, en god dressing och gärna en avokadokräm.
Smaklig måltid!