Testade fram ett nytt recept idag, kolabollar smaksatta med dulce de leche. Utgick från ett recept som jag använder mig utav när jag gör chokladbollar men bytte ut kaffet mot dulce de leche och minskade mängden kakao. 
Ingredienser: 
(Ca 14 st, gjorde dem ganska stora men man väljer själv hur man vill ha dem)
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kakao
1 nypa salt
4 msk dulce de leche, blir smeten för tjock så kan man tillsätta mer dulce de leche eller lite vatten. 
 
125 g smält choklad i önskad styrk, jag tog mörk. 
 
Färgglatt strössel eller kokos
 
Gör så här: 
Blanda havregryn, smör och socker och tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en smet. 
Låt smeten stå en stund i kylen , ca 30 minuter så den blir enklare att forma. 
Forma till bollar/puckar. Jag brukar platta till dem lite på undersidan så det blir som en plan botten, det är då enklare att bara doppa toppen eller bara strö över strössel.
Doppa dem i den smälta chokladen. Ett tips för att få ett tunnt och jämnt lager choklad är att använda plasthandskar. Man tar lite choklad i handen och rullar bollen med händerna. 
Rulla dem sedan i/strö över strössel eller kokos och lägg dem på ett bakplåtspapper då de är lättare att lossna då. 
Låt stelna i kylen. 
 
Passar på att önska er alla en glad påsk! 💛