Här kommer ett tips till efterrättsbordet, perfekt också om man har överbliven risgrynsgröt. 
Ingredienser:
(Ca 15 bitar) 
1 kg färdig risgrynsgröt
4 ägg 
1 g saffran (2 paket a' 0,5 g) 
1 dl sötmandel 
 
Vill man ha den lite sötare så tillsätt ett par msk strösocker men jag tycker den färdiga risgrynsgröten är så söt i sig och så serverar jag den med grädde och sylt också så tycker det räcker. 
 
Gör så här: 
Hacka sötmandeln.
Vispa upp äggen, blanda i saffranet, gröten och den hackad sötmandel. Blanda om till en jämn smet.
Häll smeten i en ugnsform, ca 30 cm x 20 cm och tillaga mitt i ugnen på 200 g i 30-35 minuter. 
Låt svalna något innan servering och servera med lättvispad grädde och hallonsylt. 
 
En perfekt julefterrätt, så gyllene och god!