Igår bakade jag kalljästa frallor till frukost, perfekt för en som är morgontrött som jag då degen jäser i kylen under natten. Knådfria är de också så de är redo att gräddas direkt när man vaknar.

Ingredienser:
(10 st)
1/2 paket jäst (25 g)
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk flytande honung
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
4 dl havregryn
Topping:
Havregryn
Gör så här:
Smula ner jästen i en bakbunke och tillsätt långsamt vattnet under omrörning så jästen löser sig.
Tillsätt sedan olja, honung och salt och blanda sist i vetemjöl och havregryn.
Plasta in bunken och låt stå i kylen över natten, ca 10-12 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Lägg degen på en mjölad bänk och forma så den blir som en reklangel och dela i 10 delar. Lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper. Delarna behöver inte knådas utan forma bara till dem lite och strö över lite havregryn.
Ställ plåten mitt i ugnen och grädda i ca 15 minuter, så de har en fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem i botten, ett smart tips på när bröd är klart.
Lycka till och hoppas ni kommer gilla det!