Söndag och det känns som att man fått en extra ledig dag nu när fredagen var midsommar. 
 
Ännu en midsommar under pandemin, vem kunde tro att det skulle hålla i sig så här länge. Vi var hemma bara vi i familjen, åt god mat, tog en långpromenad och körde lekar och kubb i trädgården. 
 
Till lunchen blev det den klassiska midsommarmaten, en midsommarbuffe med massor utav gott och till kvällen grillade vi. Gjorde en supergod ugnsrostad potatis jag tänkte tips er om. 
Hel ugnsrostad potatis! 
1 påse (900 g ca) små potatisar, delikatesspotatis. 
Olivolja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar
Någon örtkrydda, jag tog torkad ramslök men timjan och oregano funkar det med. 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Skölj potatisen noga men ha kvar skalet, torka av dem så de är torra och lägg i en ugnsform. 
Ringla över olivolja och klicka över några klickar smör. 
Strö över salt, svartpeppar och torkade örter. 
Tillaga dem mitt i ugnen i ca 40 minuter, blanda om ett par gånger under tiden de är i ugnen och kolla med provsticka så de är klara. 
 
Hoppas ni gillar dem, perfekt tillbehör! 
 
Idag gjorde jag en god förrätt på midsommarens rester som jag serverade i små burkar, super gott! Varvade kokt potatis, sill, kokt ägg, gräddfil och gräslök. 
 
Nu ska jag försöka ta tag i den här dagen som har så många "måsten" men får se om jag bara tar och struntar i dem idag... känner mig trött i kroppen så tror en bok på uteplatsen lockar mer 😉 men söndagar är ju också dagen då jag ska öva på det här med egentid, har hittat en ny favorit slinga som jag promenerar så det kanske får bli den idag. Det är inte lätt det där med att prioritera sig själv men det går framåt. Har ju snart levt två år i ett liv med konstant stresspåslag, oro, hopp och förtvivlan, inte vetat hur morgondagen ser ut, är vi hemma då, på sjukhus, den känslan stressar och lite det som nu kommer ifatt nu.
 
Ta hand om er! ❤